Pubele gunoi – Tipuri si solutii de design

Este deosebit de enervant atunci cand gunoiul nu este imprastiat doar pe trotuar, ci si in gradina. Cu pubele gunoi din plastic poti preveni aceasta problema. Cand cumperi pubele gunoi din plastic, ar trebui sa te asiguri ca materialul este rezistent la razele UV si robuste pentru a face fata intemperiilor. In caz contrar, pubela se poate estompa sau crapa dupa scurt timp.

Dimensiuni

Cel mai important criteriu de achizitie pentru pubele gunoi este dimensiunea. Aceasta este data in litri. Volumele obisnuite ale pubelelor de gunoi sunt: 80 litri, 120 litri, 240 litri, 1.100 litri. Dimensiunea minima se calculeaza in functie de numarul de persoane care locuiesc in gospodarie – standardul este de 120 sau 240 de litri. 

Dimensiunile unei pubele gunoi din plastic variaza in functie de model. Practic, ar trebui sa acorzi atentie unei dimensiuni adecvate, astfel incat sa incapa si cosul de gunoi. Pubela nu trebuie sa fie prea mare, altfel va fi dificil de mutat. De asemenea, este important ca produsul sa fie impermeabil, astfel incat sa nu patrunda umezeala.

Rezistenta la intemperii

Pubelele de gunoi din plastic rezistente la intemperii sunt disponibile in diferite culori si volume. Atunci cand alegi produsul potrivit, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita rezistentei la intemperii. Exista modele care sunt impermeabile si, prin urmare, nu se uda nici macar pe ploaie abundenta sau zapada. Alte modele sunt protejate doar impotriva ploii usoare sau a zapezii. In caz de ploaie abundenta sau zapada, ar trebui sa fie aleasa o pubela de gunoi rezistenta la apa.

Exista diferite versiuni din plastic. Cele mai simple modele sunt realizate din plastic dur si constau din doua jumatati care se insurubeaza impreuna. Aceste modele sunt relativ usoare si usor de asamblat. Pubelele de gunoi din polietilena ofera o calitate mai buna. Sunt mai stabile si mai putin sensibile la influentele externe. Exista si modele cu capac care protejeaza pubela de gunoi de ploaie, zapada si frunze.

Stabilitate

Stabilitatea este un criteriu important atunci cand cumperi pubele gunoi din plastic. Stabilitatea trebuie sa fie buna, mai ales daca aceasta urmeaza sa stea pe o suprafata care nu este plana. In caz contrar, dispozitivul se poate rasturna si gunoiul va cadea pe jos. Cand vine vorba de stabilitate, este de asemenea important ca pubela sa nu se clatine si sa fie usor de transportat. In acest sens sunt dotate cu roti. 

Proiectare

Selectia de pubele gunoi din plastic este imensa. Atunci cand iei o decizie de cumparare, ar trebui sa acorzi atentie designului. Produsele sunt disponibile in diferite culori si forme. Majoritatea modelelor sunt dreptunghiulare, dar exista si versiuni rotunde. In general, pubelele de gunoi sunt in culori uni, fara imprimeuri. 

In acest caz gasi cu siguranta produsul potrivita in culoarea dorita, care poate fi galbena, rosie, verde, maro, negru, albastru. De asemenea, poti gasi modele cu pedala pentru colectarea selective a deseurilor. Exista o versiune potrivita pentru fiecare scop si preferinta. Sistemele de eliminare a deseurilor difera in functie de locul in care locuiesti.

In unele orase pubelele de gunoi sunt amenajate doar pentru deseurile organice si reziduale, precum si pentru deseurile de hartie. In unele regiuni exista si pubele gunoi selective in culorile galben-verde-albastru, rosu-verde-albastru, rosu-galben-verde sau rosu-galben-albastru.