Ghid de bun simt in mediul online

Ghid de bun simt in mediul online

Cei “7 ani de acasa” sunt extrem de necesari in comunitatea din care facem parte si ii putem asocia inclusiv cu o forma de respect pentru noi insine, cat si pentru cei dragi sau cei care frecventeaza aceleasi locuri ca si noi. Aceste norme de conduita merg pe ideea “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!”. Si in mod cert, marea majoritate a oamenilor uita de acestea atunci cand sunt in fata unui telefon sau a unui calculator in care se lasa prinsi de val si expun adesea o personalitate care nu exista sau care nu ”da” deloc bine in mediul public. Care sunt aceste practic si ce NU ar trebui sa faci in mediul online, vei afla in ceea ce urmeaza.

Ce NU trebuie sa faci in mediul online

  • Evita sa dai cereri de prietenie pentru a primi “like” la pagina

E o adevarata obisnuita in zilele noastre ca, sa primesti sau sa oferi cereri de prietenie urmate de solicitari de a da like la diferite pagini pe care nu le cunosti sau cu care nu rezonezi tot timpul.Deseori aceste persoane nu depun nici macar efortul de a verifica daca persoana de la care au aceaste asteptari detine o pagina, nu interactioneaza cu aceasta, dar in mod evident impune o serie de pretentii folosindu-se de pretextul adaugarii in lista de prieteni. Evita sa faci asta cu persoane necunoscute care fie nu vor lua in seama cererea ta, fie iti vor bloca contul si te vor raporta pentru inchiderea contului.

  • Nu-ti “spala rufele” in public

Stim ca e frustrant sa te certi cu iubitul/iubita, sa nu fi obtinut marirea de salariu pe care o asteptai, sa-ti fie mai usor sa cauti un loc de munca sau sa ceri donatii etc. dar asta nu inseamna ca “plangandu-te” in mediul online vei obtine alinare sau o solutie reala pentru a-ti rezolva problemele pe care le ai.

Tine-ti frustrarile pentru tine si rezolva-ti problemele in viata reala, nu pe internet. De altfel, daca esti in cautarea unui loc de munca, ar trebui sa expui cat mai clar experienta ta de lucru si domeniile care ti se potrivesc. Nu te astepta sa apara un angajator interesat care sa se “chinuie sa te traga de limba”, mai ales daca profilul indica ca ai “multa experienta la scoala vietii”.

  • Retelele de socializare sunt… retele de socializare. Trateaza-le ca atare! Nu te expune mai mult decat trebuie si este necesar. Stii acele mesaje romantice si acele persoane care sunt in permanenta dornice de atentie sau in cautarea sufletului pereche? Ei bine, retelele de socializare au in esenta menirea de a face conversatia mai usoara intre rude si prieteni. Asta nu inseamna ca ele sunt retele matrimoniale. Este extrem de neplacut sa deranjezi o persoana serioasa, zi de zi, cu fel si fel de complimente si mesaje indecente care nu e nicicum interesata de o relatie pe internet. Iesi pe strada, fa-ti prieteni si relatii in viata reala, fara a deranja oamenii pe care nu-i cunosti.