Lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre tarot

Tarotul este probabil unul dintre cele mai utilizate instrumente de divinație din lume in ziua de astăzi. Deși nu este la fel de simplu ca alte metode, cum ar fi pendulele sau frunzele de ceai, Tarotul a atras oamenii în magia sa de secole. Astăzi, cardurile sunt disponibile pentru cumpărare în sute de modele diferite. Există un pachet de Tarot pentru aproape orice practicant, indiferent de interesele sale.

Deși metodele de citire a Tarotului s-au schimbat de-a lungul anilor, și mulți cititori își adoptă propriul stil unic în sensul tradițional al unui aspect, în general, cărțile în sine nu s-au schimbat prea mult. Să ne uităm la unele dintre punțile timpurii ale cărților Tarot și la istoria modului în care acestea au ajuns să fie folosite ca mai mult decât un joc de salon.

Tarot francez și italian

Strămoșii a ceea ce astăzi cunoaștem ca si cărți de Tarot pot fi urmăriți până la sfârșitul secolului al XIV-lea. Artiștii din Europa au creat primele cărți de joc, precum si semnificatii carti tarot care au fost folosite pentru jocuri, și au prezentat patru carti diferite. După un deceniu sau doi de utilizare a acestora, la mijlocul anilor 1400, artiștii italieni au început să picteze cărți suplimentare, foarte ilustrate, pentru a le adăuga în cartile deja existente. Aceste cărți au fost adesea pictate pentru familiile înstărite. Membrii nobilimii ar însărcina artiștii să creeze pentru ei propriul lor set de cărți, prezentând membrii familiei și prietenii drept cărți de triumf.

O serie de seturi, dintre care unele există și astăzi, au fost create pentru familia Visconti din Milano. Deoarece nu toată lumea își putea permite să angajeze un pictor pentru a crea un set de cărți pentru ei, timp de câteva secole, cărțile personalizate erau ceva ce doar câțiva privilegiați puteau deține. Până la apariția tiparului, pachetele de cărți de joc au putut fi produse în serie si pentru un jucător obișnuit.

Tarotul ca divinație

Atât în ​​Franța, cât și în Italia, scopul inițial al Tarotului era ca un joc de salon, nu ca un instrument divinatoriu. Se pare că divinația cu cărțile de joc a început să devină populară la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea, deși în acel moment, era mult mai simplă decât modul în care folosim Tarotul astăzi. Cu toate acestea, până în secolul al XVIII-lea, oamenii începeau să atribuie semnificații specifice fiecărei cărți și chiar să ofere sugestii cu privire la modul în care ar putea fi așezate în scopuri divinatorii. Pentru a intelege mai multe, vezi originea tarotului.

Tarotul și Cabala

În 1781, un francmason francez (și fost ministru protestant) pe nume Antoine Court de Gebelin a publicat o analiză complexă a Tarotului, în care a dezvăluit că simbolismul din Tarot era de fapt derivat din secretele ezoterice ale preoților egipteni. De Gebelin a explicat în continuare că această cunoștință ocultă străveche fusese dusă la Roma și dezvăluită Bisericii Catolice și papilor, care doreau cu disperare să păstreze secret aceste cunoștințe. În eseul său, capitolul despre semnificațiile Tarotului explică simbolismul din cartile de Tarot și îl conectează la legendele lui Isis, Osiris și alți zei egipteni.

Cea mai mare problemă cu munca lui de Gebelin este că nu există într-adevăr dovezi istorice care să o susțină. Cu toate acestea, acest lucru nu i-a împiedicat pe europenii bogați să sară pe căile esoterice de cunoaștere și, la începutul secolului al XIX-lea, punțile de cărți de joc precum Tarotul de la Marsilia erau produse cu lucrări de artă special bazate pe analiza deGebelin.